Bromma Däck & Bilservice - Slogan
Några tips för dig som förvarar dina däck hos oss:

1: Kontrollera mönsterdjupet på däcken, står på förvaringsbeviset.
    Kontakta oss om ni behöver nya däck. (Regler & Råd finns längre ner på sidan)

2: Kör du med dubbade vinterdäck skulle vi vara tacksamma om du bokar så snart det         blir vårväder då sista datum för användning av dubbdäck är 15:e april. 
    Du som kör med odubbade däck har ingen bestämd tid för byte till sommardäck    

3: Ta gärna fram låsbult och om ni har andra bultar/muttrar till vinter fälgarna och 
     lägg dom synliga så vi hittar dom då båda vinner tid på det.

4: Du kan boka tid genom att klicka på "BOKA ONLINE" knappen 

5: Uppsägning av förvaring under Däcksäsongen debiteras med 500:-  
    (1:a Oktober - 1:a December & 1:a April - 1:a Juni )
                                                               

Regler & Råd om däck

När får jag använda dubbdäck?
 
Under perioden 1 oktober - 15 april är det tillåtet att använda dubbdäck. Det är tillåtet att använda dem under annan tid om väglaget motiverar detta.
 
När måste jag ha vinterdäck?
 
Vinterdäck är obligatoriskt när vinterväglag råder under perioden 1 december - 31 mars. Det gäller för personbil, lätt lastbil och buss upp till 3.5 ton samt släpvagn som dras av ett sådant fordon. Vi rekommenderar dig att alltid köra med vinterdäck när det finns risk för halka - för din egen säkerhets skull.
 
Vad är vinterväglag?
 
När en del av vägbana eller vägren är täckta av is, modd eller snö. Helt enkelt när det är risk för halka.Sommardäck börjar tappa sina bästa egenskaper, speciellt våtgreppet när temperaturen i vägbanan sjunker. Lägg på dina vinterdäck i god tid innan du verkligen behöver dem. Varför chansa? Du får lägga på vinterdäcken redan från 1 oktober. 
 
Mönsterdjup 1,6 eller 3 mm? 
 
När vinterväglag råder är 3 mm minsta tillåtna mönsterdjup för personbil, lätt lastbil och buss upp till 3.5 ton samt släpvagn som dras av ett sådant fordon. För sommardäck är lagkravet 1,6 mm. För att inte äventyra din säkerhet råder vi dig att alltid byta dina däck, sommar som vinter vid minst 3 mm mönsterdjup. 
 
Allrounddäck eller året runt däck - finns det?
 
Tyvärr finns det inga däck som är speciellt säkra för användning året runt. Det finns vinterdäck som är gjorda för den centraleuropeiska marknaden som ofta marknadsförs som s.k året runt däck. Dessa däck är konstruerade främst för körning på våta och moddiga vägar. Däcken är ofta klassade som högfartsdäck och har en gummiblandning som är mindre bra för den svenska vinterns snö, is och modd. På sommaren slits dessa däck avsevärt snabbare än sommardäck och har dessutom sämre våtgrepp. För din och familjens skull - använd sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern.


Dubbdäck eller dubbfria däck?
Tänk efter vad du behöver och välj sedan mellan dubb- och dubbfria däck. Båda alternativen är hållbara och har utmärkta köregenskaper. Ta reda på däckens olika egenskaper så att du säkert kan fatta rätt beslut.

Tyst däck
Om det är viktigt för dig att däcket är tyst skall du välja ett dubbfria däck som ofta upplevs tystare än sommardäck på snöfria vägar.

Hösthalka
På hösten kan du byta till dubbfria däck tidigare än du byter till dubbdäck. Byter du till dubbfria däck tidigt behöver du inte vara lika rädd för de kraftiga växlingarna i väglaget på hösten. Dubbfria däcken ger större körsäkerhet också på våren då temperaturerna växlar överraskande snabbt.

Dubbfria däck året om?
Dubbfria däcket är konstruerat och avsett främst för vinterbruk. Ett dubbfria däck slits ofta ojämnt när temperaturen stiger och slits dessutom mycket snabbt. Egenskaperna på sommarväglag är inte alls i nivå med ett sommardäck. Därför rekommenderar vi att dubbfria däck inte används året om. Sommardäck är det lönsammaste och säkraste alternativet på sommaren.

SNÖIGA ELLER ISIGA VÄGAR?
Om du kör mer på isiga än på snöiga vägar skall du välja dubbdäck. Dubbdäcken är det bästa valet, speciellt i landets sydvästra och mellersta delar där vägarna ofta är mer isiga än snöiga på vintern. Dubbfria däcken passar bättre på snöiga vägar eller på hårt packad snö.
Site Builder drivs av  Vistaprint